Σε νέο πλαίσιο λειτουργίας μπήκε από χτές η αγορά με το click away, καθώς τα υγειονομικά δεδομένα δεν επέτρεψαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου πριν τις γιορτές.

Τραπεζάκια στην είσοδο, αντισηπτικά και pos για αυτόματες συναλλαγές… Αυτή είναι η εικόνα της δεύτερης εργάσιμης ημέρας στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου.

Το click away μπήκε στην καθημερινότητα της πόλης χωρίς ωστόσο να βρίσκει πολλούς οπαδούς μεταξύ των ιδιοκτητών καταστημάτων.

Οι επιχειρήσεις που θεωρητικά σήκωσαν ρολά δεν είναι πολλές και θεωρείται ότι η εικόνα δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες.

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων, Μαρία Κουμπαράκη αναφέρει χαρακτηριστικά “Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον γιατί θέλει να νιώσει την χαρά του shopping τις γιορτινές μέρες. Όμως αυτό που λείπει ακόμα από την ενημέρωση του είναι ο τρόπος που θα πραγματοποιείται το click away. Ακούγεται πολύ δύσκολο και ο κόσμος διστάζει για να αποφύγει την ταλαιπωρία. Ήδη έχουμε δεχτεί παραγγελίες μέσω social media και τηλέφωνα.”

Ενώ, συμπληρώνει “Πρέπει να βρεθεί ένας εύκολος τρόπος με το pos. Είναι δύσκολα εφαρμόσιμο, οι τράπεζες δεν έχουν να μας δώσουν ασύρματα pos. Θα έπρεπε να μπορεί ένας πελάτης την φορά να μπαίνει στο κατάστημα για να πληρώσει. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο να συμβεί. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κινηθούν στο κέντρο χωρίς συνοδεία. Είναι κάποια πρακτικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook